Se elimină vizele pentru români de la 1 iunie. Țara este o importantă destinație de vacanță pentru foarte mulți oameni

de: Iulia Kelt
30 05. 2024

Măsurile de relaxare a politicilor privind sistemul de vize în Thailanda, ce urmează să intre în vigoare începând cu 1 iunie 2024, au fost anunțate recent, conform publicației Bangkok Post.

Aceste măsuri, aprobate de Cabinetul thailandez, vizează atragerea unui număr mai mare de turiști în țară, prin intermediul unor facilități precum schemele fără viză și vizele la sosire, precum și prelungirea șederii pentru anumite categorii de vizitatori.

Până acum, românii aveau nevoie de vize pentru a intra în Thailanda

Până în prezent, românii care doreau să călătorească în Thailanda puteau obține vize online sau direct de pe aeroport, iar aceste vize erau valabile pentru o perioadă de 15 zile.

Ministerul de Externe a propus aceste măsuri pentru a atrage un număr mai mare de vizitatori, având în vedere importanța turismului pentru economia națională, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke, potrivit News.ro.

Una dintre modificările majore constă în extinderea numărului de țări eligibile pentru intrarea fără viză, de la 57 la 93. Acestea includ și România, alături de alte 35 de țări precum Albania, India, Mexic și Uzbekistan.

De asemenea, sejururile vizitatorilor în cadrul acestor scheme fără viză au fost prelungite la 60 de zile, iar viza la sosire a fost extinsă pentru 31 de țări, față de cele 19 anterior.

Ce va fi nou pentru turiștii români

Purtătorul de cuvânt al guvernului a explicat că vizitatorii care doresc să lucreze și să exploreze destinații turistice vor putea obține vize de cinci ani, valabile pentru șederi de până la 180 de zile, extensibile cu încă 180 de zile. Această măsură este menită să faciliteze și să încurajeze nomazii digitali și lucrătorii la distanță.

În plus, pentru a atrage mai mulți studenți străini, Cabinetul a decis să permită acestora să rămână în Thailanda timp de un an după absolvire, oferindu-le posibilitatea de a-și căuta un loc de muncă în domeniile în care există cerere de personal.

Toate aceste măsuri aprobate vor intra în vigoare începând cu data de 1 iunie 2024. Mai mult, se precizează că vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care solicită vize de lungă ședere trebuie să dețină o asigurare de sănătate valabilă.

În final, Cabinetul a aprobat și extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele și ambasadele thailandeze, de la 47 la 94 de locații, începând cu luna septembrie a acestui an.